Brandbeveiliging

Heeft u nood aan brandbeveiliging privé of professioneel ?

Vroege detectie van brand kan heel wat schade voorkomen, dit zowel privé als professioneel.
Denk maar aan uw woning of uw bedrijf. Een brandsysteem zorgt er tevens ook voor dat er een snellere evacuatie kan gebeuren.

Het decreet van 10 maart 2017 maakt rookmelders verplicht in alle woningen. Sinds 1 januari 2020 moet ook een woning waarin de eigenaar zelf woont over de nodige rookmelders beschikken. Het Besluit van de Vlaamse Regering van 14 oktober 2022 verplicht nu ook een rookmelder buiten de individuele woning, namelijk in elke ruimte voor gedeeld gebruik waarin zich een technische installatie bevindt.

Om een nog veiliger gevoel te hebben kan het brandsysteem gekoppeld worden aan een meldkamer voor 24/7 monitoring. Van zodra er een beginnende brand ontstaat krijgt u een melding via het brandsysteem.

Investeren in een alarmsysteem heeft meerdere voordelen.

Investeren in brandbeveiliging heeft meerdere voordelen.

Gevoel van veiligheid

Kan mensen een gevoel van veiligheid en gemoedsrust geven, vooral in drukbezochte gebieden of in situaties waarin er een verhoogd risico op inbraak is.

Verklein het risico op inbraak

Kan het risico op inbraak verkleinen. Inbrekers zullen sneller uw woning of pand links laten liggen aangezien het hen bemoeilijkt om in te breken.

Bescherming tegen criminaliteit

Kan helpen om eigendommen te beschermen tegen diefstal, vandalisme of andere soorten criminaliteit.